Sådan virker slankemedicin
Har du overvejet at starte op på en type slankemedicin, som hjælp til at reducere din overvægt? Så er du ikke alene. Det er blevet meget populært at benytte sig af forskellige type slankemedicin, som også har en rigtig effektiv virkning for de fleste. Ofte vil man kunne begynde at se resultater efter et par uger, dog vil dette variere fra person til person.
Typer af slankemedicin
Der findes en del forskellige typer af slankemedicin, som hver især har forskellige aktive stoffer i sig, der skal hjælpe dig med at reducere vægten. Nogle typer af slankemedicin findes som en stempelpen, andre som piller og nogle som en injektionspen, dog alle med en dosis af slankemedicin, som er bestemt reguleret efter dig og din krop. Et eksempel på en type slankemedicin som skal tages gennem en stempelpen, er Saxenda, hvor det aktive er det der hedder liraglutid. Saxenda skal indsprøjtes en gang dagligt, gerne på cirka samme tid af døgnet for at opretholde en stabil koncentration i kroppen. Et eksempel på en type slankemedicin som kommer i pilleform, er Mysimba. Mysimba har to aktive stoffer i sig, som er kaldet naltrexon og bupropion. Denne type slankemedicin er anbefalet til overvægtige som har ledsagesygdomme tom diabetes, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol. Den sidste måde man kan benytte en type slankemedicin er gennem injektionspenen, hvilket den populære medicin Wegovy kommer i, her er det aktive stof semaglutide.
Fælles for alle tre typer af slankemedicin er, at deres aktive stoffer går ind og påvirker hjernen på den måde, at du får en reduceret appetit og en hurtige mæthedsfornemmelse.
Fordele og ulemper ved brugen af slankemedicin
Der findes selvfølgelig fordele og ulemper ved brugen af slankemedicin, hvilket man ser ved alle typer af medicin. Fordelene kommer hurtigt til udtryk gennem det store vægttab man vil opleve, som både kan have en positiv effekt på ens generelle fysiske helbred, fornyet følelse af energi og et langt bedre mentalt helbred, hvor chancerne for angst og depression er blevet mindsket. Men der kan også opstå forskellige bivirkninger, hvor de fleste nævner at de oplever ubehag som kvalme, opkastning, diarré, maveonde, træthed, hovedpine og svimmelhed. Dette er ikke farligt, men det er dog altid vigtigt at man rådfører sig med sin læge hvis man oplever nogen form for bivirkninger, da man måske kan reducere eller helt fjerne dette, ved at ændre i den dosis man indtager.
Dog kan der også opstå alvorlige bivirkninger ved brugen af slankemedicin, som kan gå ind og påvirke galdeblæren, nyrerne, bugspytkirtlen eller give allergiske reaktioner. Hvis man oplever dette, er det vigtigt at man søger akut lægehjælp, da man skal holdes under observation og i nogle tilfælde meget hurtigt i behandling.
Råd og vejledning hos en lægefaglig
Husk på, at alle typer af slankemedicin er receptpligtige, hvorfor der derfor skal en lægefaglig til at træffe beslutningen om man kan starte op på et slankemiddel. Det anbefales at man går til egen læge, men der findes også sider online, hvor det er muligt at anmode hos en lægefaglig.