annonce
Hvad sker der i kroppen, når du går 10.000 skridt?

Foto: Getty

Hvad sker der i kroppen, når du går 10.000 skridt?

Af: Else Marie Lehman, 30. september 2016

En vægt i balance, flottere hud, bedre humør og et længere liv. Det er bare nogle af de fordele, du får, når du går 10.000 skridt om dagen. Se her, hvorfor det er så utrolig sundt.

FAKTA

HVORFOR LIGE 10.000?
Ideen om, at det er sundt at gå 10.000 skridt om dagen, stammer fra en stor sundhedskampagne fra Japan i 1960’erne. Årsagen er, at det er sundt at bevæge sig moderat hver eneste dag. Det svarer til 6.-7.000 daglige skridt f.eks. fordelt på korte gåture i mindre bidder i løbet af dagen. Men for at blive rigtig sund skal der mere til: Et par gange eller tre om ugen skal pulsen højt op. Det kommer den med en rask gå- eller løbetur − og med sådan en tur når du samtidig det sidste stykke op på de 10.000 daglige skridt i gennemsnit og reducerer din risiko for at få hjertesygdom, type 2-diabetes, brystkræft, tarmkræft og demens med helt op mod 30 procent.

EKSPERTEN
Sara Beck er personlig træner, løbecoach, afspændingspædagog og stifter af naturtræningskonceptet Back to Nature. Forfatter til „Dit Suveræne Liv”. Se mere på sarabeck.dk
 
Flere artikler om sund livsstil
Kommentar
Annonce
Annonce
Annonce

 

Ja tak, jeg vil gerne modtage fit livings e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra fit living og fit livings partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

MEST LÆSTE

Annonce
VIND et års lektiehjælp til dine børn
Flere konkurrencer
Annonce